Mas Idayu ‘memb4tu’ di kerusi juri, tak mahu k0men… Lepas pujuk akhirnya ‘buka mvlut’ – “Saya tak t4kut m4ki awak di pentas

PENYANYI Mas Idayu dilihat seakan-akan merajuk apabila enggan memberi sebarang komen pada persembahan pembukaan daripada Siti Saerah dan Siti Saida menerusi program Famili Duo pada malam Ahad.

Ajai atau Muhammad Faizal Maas yang juga juri program berkenaan yang mewakili Mas Idayu berkata, dia menghormati keputusan dibuat penyanyi berkenaan memandangkan tidak mahu apa yang keluar daripada mulutnya disalah anggap oleh orang lain.

“Saya mewakili Mas Idayu nak beritahu bahawa dia tak memberi sebarang komen di persembahan Famili Duo pada malam ini.

“Dia tidak mahu komen tersebut disalah anggap atau salah tafsir,” katanya.

Ajai berkongsi perkara itu sebelum memberi komen persembahan Siti Saerah dan Siti Saida yang menyampaikan lagu medley Mentera Semerah Padi dan Apokalis nyanyian asal Datuk M. Nasir.

Dalam pada itu, Siti Saerah dan Siti Saida selepas mendengar komen Ajai meminta Mas Idayu memberi komen terhadap persembahan mereka kerana menganggap ulasannya sebagai juri dapat membantu mereka memperbaiki diri pada peringkat seterusnya dalam Famili Duo

Jadi kami nak dengar lagi komen daripada kedua-dua juri, mungkin ini malam terakhir kami di sini,” katanya.

Mas Idayu bagaimanapun dilihat tetap dengan pendiriannya untuk mengunci mulut meskipun mendapat sorakan daripada penonton di studio.

Bagaimanapun, selepas giliran Ayda Jebat dan Fyna Jebat mengadakan persembahan, penyanyi lagu Cintaku 100% itu kembali membuka mulut selepas dipujuk dua beradik berkenaan.

Mas Idayu dalam komennya turut memberitahu dia sebenarnya tidak kisah atau takut dicerca mahu pun dihina sebaliknya bimbang apabila tidak mahu lagi menegur.

“Apa-apa pun dua-dua okay, Mummy okay… Mummy happy. Nak beritahu dekat Ayda dan Fyna di pentas, Mummy sebenarnya tak kisah, tak takut dicerca dan dihina oleh orang luar.

“Tak kisah sama sekali! Apa yang Mummy takut, Mummy hina dan cerca orang. Mummy juga tak takut untuk marah, menegur, membentak awak di atas pentas itu. Yang Mummy takut ialah bila Mummy tidak lagi mahu menegur.

“Malam ini terus terang saya rasa korang memang wow. Persembahan yang bagus malam ini,” ujarnya.

Dua beradik tersebut turut turun ke pentas ke meja juri dan memeluk Mas Idayu.

Program itu disiarkan secara langsung di Studio 2, Sri Pentas Plaza Alam Sentral, Shah Alam dan turut disiarkan di TV3 pada pukul 9 malam. Famili Duo dihoskan oleh Sean Lee dan Janna Nick

Sumber:Mstar

About admin

Check Also

“Knapa baru sekarang..msalah ini sejak empat tahun lalu..yang dia mahukan lagi..” Baru je Syamsul dkwa Sarah ada Hubungi Bkas teman lelaki. Sarah dedah sesuatu

Isteri pertama kepada pengarah sensasi, Syamsul Yusof iaitu Puteri Sarah Liyana mempersoalkan tindakan suaminya yang …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *