Wajib ambil tahu isteri diluar sana, Peguam ini bed4h lsu Sarah dari sudut Undang2

Heboh sejak Jumaat lalu tentang pernikahan Syamsul dan Ira Kazar di Thailand, yang mana is juga dikatakan sudah berdaftar di tanah air. Bagaimanapun, Datuk Yusof Haslam tidak dapat menahan sebak apabila disoal tentang perkahwinan kedua anaknya itu dalam program `Melodi’.

Tambah Puteri Sarah Liyana lagi, ibu dan bapa mentuanya bahkan telah banyak kali menangis sebelum ini akibat perbuatan Syamsul.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MELODI TV3 OFFICIAL (@meloditv3)

Heboh sejak Jumaat lalu tentang pernikahan Syamsul dan Ira Kazar di Thailand, yang mana is juga dikatakan sudah berdaftar di tanah air.

Bagaimanapun, Datuk Yusof Haslam tidak dapat menahan sebak apabila disoal tentang perkahwinan kedua anaknya itu dalam program `Melodi’. Tambah Puteri Sarah Liyana lagi, ibu dan bapa mentuanya bahkan telah banyak kali menangis sebelum ini akibat perbuatan Syamsul.

Kenapa Syamsul cuba salahkan Puteri Sarah… cakap tak batik rumah, bawa anak jalan-jalan tanpa kebenaran dia?

Malah berdasarkan `taktik’ undang-undang, Syamsul juga cuba memberi imej isteri pertama telah nusyuz apabila didakwa tidak pulang ke rumah dan bawa anak keluar berjalan tanpa kebenarannya selaku suami. Bagaimanapun, Puteri Sarah dipuji kerana pantas menyangkal segala tuduhan tersebut.

Ramai tak puas hati kenapa suami boleh kahwin lain tanpa kebenaran isteri. Menyentuh soal poligami pula, ujarnya undang-undang di negara ini membolehkan para suami untuk berkahwin lain tanpa keizinan isteri pertama.

Namun dalam permohonan tersebut, mereka perlu nyatakan borang-borang berkaitan seperti makluman peribadi isteri sedia ada serta alasan berpoligami. Dalam pada itu, Reina turut terangkan mengenai kepentingan perintah injuksi yang dibuat oleh Puteri Sarah terhadap pihak Ira Kazar sebelum ini.

Sumber : kisah dunia

About admin

Check Also

Akhirnya SAH bergelar suami isteri, Nad Zainal k0ngsi majlis prnikahan. Ini sbb rahsiakn prnikahan

Perkongsian video yang dimuat naik pelakon Nad Zainal dan Ungku Ismail di Instagram masing-masing mengundang …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *