Dia Boleh Hayati Watak Menangis Tanpa Ada Pelakon Lain,” – Rupanya Tiada Jen4zah Pun, Teknik Kamera Hidupkan Emosi Babak Ummi Mandikan May4t Ibu

Drama episod Rindu Kasih yang baru sahaja melabuhkan tirainya masih lagi diperkatakan peminat susulan ramai yang berpuas hati dengan pengakhiran cerita yang ditayangkan menerusi slot Samarinda TV3 itu.

Rata-rata memberikan reaksi positif, tak kurang yang turut memberikan pujian terhadap lakonan para pelakon di dalam drama 15 episod berkenaan.

Antaranya ramai yang memuji kualiti lakonan yang dibawa Ummi Nazeera yang mendukung watak sebagai Salina atau Ina yang dipenjarakan kerana mencuri.

Menerusi video tular yang dimuat naik seorang individu di Tiktok juga, Ummi kelihatan mengenakan pakaian banduan dengan tangan bergari bersama seorang anggota polis sedang membantu memandikan jenazah ibunya di dalam salah satu babak.

Ramai yang turut sama simpati ketika menonton babak berkenaan seolah-olah ia betul-betul terjadi.

Bagaimanapun, Ummi mampu menjayakan watak dengan hanya menggunakan imaginasi sendiri kerana ibunya, Shida (Amyza Aznan) tiada di dalam babak berkenaan namun ia berjaya dilakukan dengan menggunakan teknik kamera.

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata memuji lakonan bintang berusia 32 tahun itu.

“Lah tak ada orang rupanya. Hebat betul edit, salute kat Ummi. Nampak real gila.”

“Gini rupanya dia buat sampai teresak-esak kita menangis. Kalau la aku yang jadi polis tu, mahu tergolek gelak kat situ.”

Selain Ummi Nazeera dan Amyza Aznan, drama arahan Pali Yahya itu turut dibarisi pelakon lain antaranya Izzue Islam, Nafiz Muaz, Arash Mohd, Ezzati Abdullah, Meor Mohd dan ramai lagi.

Sumber:MH

About admin

Check Also

Akhirnya SAH bergelar suami isteri, Nad Zainal k0ngsi majlis prnikahan. Ini sbb rahsiakn prnikahan

Perkongsian video yang dimuat naik pelakon Nad Zainal dan Ungku Ismail di Instagram masing-masing mengundang …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *