“Dalam ic saya dah perempuan..” Yakin mati sebagai perempuan,Tolak kebumi di Malaysia.. Sajat tegaskan mahu dikebumi di Australia..

Usahawan kosmetik kontroversi, Nur Sajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad bin Kamaruz Zaman masih lagi menjadi perhatian warganet memandangkan videonya kerap kali berlegar-legar di media sosial.

Disebabkan gemar membuat live di TikTok dan Instagram, ramai yang suka bertanyakan soalan-soalan random kepada usahawan yang kini menetap di Australia itu.

Dah daftar sebagai perempuan
Dalam satu rakaman video live Sajat yang dikongsikan semula oleh pengguna TikTok dikenali sebagai @hazleemohd, usahawan itu telah menjawab salah satu komen netizen yang mengatakan bahawa Sajat tetap akan mati sebagai seorang lelaki.

Kebumi di Australia kalau mati
Namun, Sajat dengan tegas mematahkan komen tersebut dengan menjawab bahawa semua orang tahu bahawa dirinya perempuan dan apabila mati kelak, dia tidak akan dikebumikan di Malaysia tetapi di tempat tinggalnya sekarang, Australia.

“Semua tahu kita perempuan. Kita kebumi bukan dekat Malaysia, tapi dekat Australia. Korang ni cakap aku macam tak boleh fikir. Sajat dah duduk Australia, dia memang orang sana, bukak bisnes kat sana… takkan mati nak hantar kat Malaysia? Memang tidaklah.
“Mati aku perempuan. Register tu female. So nak cakap apa? Dah-dahlah, move on lah hidup korang ni. Terima jelah,” katanya.

Dia sedang diuji
Susulan daripada pengakuan beraninya itu, ruangan komen di TikTok milik @hazleemohd telah dihujani dengan maklum balas netizen yang beristighfar kerana kata-kata dari Sajat dilihat seperti tiada iman.

Walau bagaimanapun, mereka tetap mendoakan agar usahawan transgender itu mendapat hidayah daripada Allah S.W.T dan tidak mengulas perkara sebegitu kepada umum.

Sampai tak terkata bila dengar

Beraninya cakap macam tu

Mati dekat Australia tetap ke alam barzakh

Taubatlaa Jat

Sumber: TikTok @hazleemohd

About admin

Check Also

Akhirnya SAH bergelar suami isteri, Nad Zainal k0ngsi majlis prnikahan. Ini sbb rahsiakn prnikahan

Perkongsian video yang dimuat naik pelakon Nad Zainal dan Ungku Ismail di Instagram masing-masing mengundang …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *