Saya Sedia Dipecat…” – Anak Ismail Sabri DedahMesej Perbualan Bapanya Dalam Gr0up Whtsapp Pemimpin Umno

KHABAR angin berti.up kenc.ang mengatakan Naib Presiden Umno, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob turut men0lak kerjasama dengan Pakatan Harapan (PH).

Malah, Ahli Parlimen Bera itu dida.kwa lebih rela dipe.cat daripada bergabung dengan pakatan yang diterajui oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim.

“Saya sedia dipe.cat… tetap tidak akan bersama PH,” demikian tan.gkap la.yar ha.ntaran mesej dipercayai dihantar oleh Ismail Sabri di dalam grup Whats.App pemimpin Umno.

Hantaran tan.gkap l.ayar itu dimuat naik oleh anak perempuan beliau, Datin Nina Sabrina menerusi st0ry di laman Insta.gram miliknya, petang Isnin.

“Biar tak berku.asa, jangan tak berinsip,” menurut Nina dalam hantaran tersebut.

Menerusi hantaran itu juga dilihat be.kas Ahli Parlimen Pasir Salak, Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman turut menyatakan sokongan kepada Ismail Sabri.

Bagaimanapun, setakat ini Ismail Sabri belum membuat sebarang kenyataan berhubung pendi.riannya.

Terdahulu, Ahli Parlimen Sembrong, Datuk Seri Hishammuddin Hussein tampil sebagai ahli Parlimen BN pertama yang bert.egas untuk men0lak kerjasama dengan Pakatan Harapan (PH), selepas Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15).

“Saya rela dipec.at oleh parti namun tidak akan sesekali mengubah pendir.ian teg.uh ini.

“No Anwar, No DAP,” kata Hishammuddin.

Pada Isnin, Anwar mengesahkan mengadakan rundingan dengan beberapa wakil pemimpin BN dalam usaha mewujudkan kerajaan perp.aduan yang stabil.

Anwar berkata, pihaknya berpu.as ha.ti dalam rundingan itu yang membincangkan keperluan mewujudkan kerajaan perpaduan yang bersifat inklusif, selain dalam soal ekonomi.

“Perbincangan lebih kepada i.su dasar dan keperluan untuk mewujudkan kerajaan yang stabil dan inklusif,” katanya kepada pemberita.

About admin

Check Also

Baru Saja Dilantik Menteri Komunikasi Digital, Sekali Tweet YB Fahmi Buat Ramai Tak Senang

KUALA LUMPUR – Petang tadi Ahli Parlimen Lembah Pantai, Fahmi Fadzil memuatnaik ciapan di laman …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *