Macam mana dia celup jari?” Selesai mengundi kuku jari Penyanyi kumpulan terkenal jadi tumpuan netlzen

Sejak diperkenalkan, proses mencelup jari ke dalam dakwat kekal sebelum membuang undi menjadi salah satu tanda bahawa seseorang itu telah membuang undi. Selain itu, jari yang dicelup dalam dakwat kekal turut dipotretkan oleh semua rakyat Malaysia yang telah mengundi sebagai kenang-kenangan, khususnya di platform media sosial.

Hal ini juga yang dialami oleh salah seorang anggota kumpulan Dolla, Tabby. Menerusi akaun Instagramnya, Tabby memuat naik gambar dengan jarinya yang telah dicelup dakwat kekal. Pada ruangan kapsyen, Tabby menulis: “Dah mengundi ke semua?” tanya Tabby. Begitupun, kuku pada jari telunjuk pemilik nama lengkap Tabitha Ariel Lam itu lebih menyorot perhatian pengikutnya.

Macam mana dia celup?” tanya seorang pengikutnya. Tabby menjawab: “Celup tiga kali bagi angle dia different,” tulisnya yang turut berkongsi seeping foto bersama keluarganya. Selain Tabby, anggota Dolla yang lain iaitu m Syasya dan Sabronzo turut berkongsi gambar jari telunjuk dengan celupan dakwat kekal tanda sudah mengundi.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tabby Lam (@tabbybabyyy)

Artis muda kali pertama mengundi teruja dapat menunaikan tanggungjawab sebagai rakyat Malaysia dalam Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15).

Pelakon utama drama Kekasih Hati Mr Bodyguard, Sharifah Rose, 24, mengundi di kawasan Parlimen Shah Alam keluar mengundi, tengahari tadi. Sharifah Rose atau Rose berkata, dia pergi ke pusat mengundi bersama ibu bapanya.

“Alhamdulillah, proses berjalan dengan sangat lancar. Saya tidak perlu beratur panjang, tak sampai 10 minit urusan mengundi selesai.

Saya memang teruja memandangkan ini kali pertama dapat mengundi. Pada masa sama, saya berdebar tidak dapat membayangkan keadaan di tempat pengundian.

“Jadi, saya banyakkan membaca dan membuat kajian mengenai parti yang bertanding, beberapa hari sebelum tarikh PRU15,” katanya.

Sementara itu, pelakon drama Mr Midnight: Beware The Monster, Idan Aedan, 18, mengundi di Sekolah Menengah Kebangsaan Bukit Beruntung, Selangor teruja beroleh kesempatan kali pertama kali mengundi. “Saya memilih pergi mengundi pada sebelah petang bagi mengelak daripada terpaksa beratur panjang.

Inilah kali pertama saya mengundi, jadi saya sangat teruja dan tidak sabar memilih pemimpin kawasan saya. “Saya harap mereka dapat mentadbir dengan bijak, adil dan mengutamakan kepentingan rakyat terlebih dahulu daripada kepentingan politik,” katanya. Sumber Gempak.

About admin

Check Also

Terima keputusan rakyat..” Yang di pertuan Agong Al sultan Abdullah baru balik, nak tengok siapa ada majorit

Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah akan membuat keputusan berhubung pelantikan Perdana …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *