lsu Salam Artls r0sak Jlwa, Ini ayat padv Sharnaaz Yang Di Tunggu Ramai

lsu mengenai seorang ustazah yang mendakwa seseorang boleh kehilangan roh dan jiwa mereka jika bersalaman dengan golongan selebriti telah menyorot perhatian ramai orang termasuk pelakon Sharnaaz Ahmad. Menurut Sharnaaz, dia akui geram dengan kenyataan ustazah berkenaan, namun perlu menahan kemarahannya dan bersabar. “Nak m4kl tapi kena sabar, nak penendang pun kena sabar, nak penampar pun kena sabar.

“Berebut syaltan yang hasut nak maki ni, beza antara ‘Ulama’ dan ‘Ulam pegaga’,” katanya. Sharnaaz meluahkan rasa kesalnya itu menerusi satu hantaran di IG Stories miliknya baru-baru ini berserta satu tangkap layar kenyataan daripada sebuah media mengenai isu berkenaan.

Selain Sharnaaz, seorang lagi pelakon iaitu Noorkhiriah turut tampil memberikan pandangannya mengenai isu tersebut. Susulan, Menerusi hantaran di Instagram, Noorkhiriah menjelaskan dia berasa sedih dengan kenyataan yang dilontarkan namun dirinya percaya ada hikmah di sebalik kejadian yang berlaku itu.

Pasti ada hikmah di sebalik kejadian, sedihnya sebenarnya bila baca komen macam itu, tapi janganlah kata kerja kami (selebriti) seburuk itu. “Betul, tak boleh salam jika berlainan jantina, tapi janganlah pukul rata kami macam itu.

“Apa-apa pun terima kasih ustazah, saya doakan ustazah sentiasa dalam rahmat Allah. Andai ada rezeki terjumpa, boleh saya peluk ustazah? Nak ambil berkat,” katanya.

Salam Artis Tu Rosak Roh, Jiwa Kita” – Ustazah Afifah Viral Lagi, Netizen Pelik Serba-Serbi Tak Kena. Terdahulu Belum reda tentang isu bersalin dengan doktor lelaki, kini ustazah yang dikenali dengan nama Siti Afifah Shahbudin kembali menjadi bualan netizen.

Kali ini berkenaan isu yang mendakwa bersalaman dengan artis boleh merosakkan roh dan jiwa. “Orang dulu-dulu berebut, kalau jumpa ulama berebut nak salam, bukannya kita berebut-rebut nak bersalam artis.

“Salam artis tu ia rosak roh kita, jiwa kita akan rosak bila kita bersalaman dengan artis-artis dan sebagainya. “Tetapi bila kita berjumpa dengan orang-orang yang rajin ibadah, jumpa dengan orang tua kita ada roh dan jiwa tersendiri,” jelasnya.

About admin

Check Also

Terima keputusan rakyat..” Yang di pertuan Agong Al sultan Abdullah baru balik, nak tengok siapa ada majorit

Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah akan membuat keputusan berhubung pelantikan Perdana …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *