Komen dari Puteri Sarah buat netizen terdiam selepas Bapa ira keluar kenyataan ini

Kuala Lumpur – Perkongsian dibuat pelakon Puteri Sarah, 36, di Instagram terhadap kenyataan pelakon veteran, Kazar Saisi yang berharap dia dapat berdamai dengan anaknya, Ira Kazar atas k.emelut yang berlaku, cukup mendapat perhatian ramai.

Berkongsi berita dipetik dari sebuah portal hiburan dengan tajuk, ”Kalau Boleh Berdamailah, Bukan M.asalah Besar Sangat’ Kazar, menerima lebih 2600 komen daripada pengikut Sarah yang rata-ratanya k.esal dengan kenyataan berkenaan.

Ditambah dengan kapsyen ditulis Sarah, ‘Bukan m.asalah besar sangat meru.ntuhkan rumah tangga orang’, amat membuatkan golongan wanita yang berkomentar ingin pelakon drama Melastik Ke Hatimu itu bersemangat membela hak dirinya.

Antara Reaksi Orang Ramai

“Bukan m.asalah besar berdamai senangnya cakap ooo lupalah yang kena k.ebas tu pula jutawan mana tak kisahnya. Kenapa sanggup keluar s.tatement macam tu. Ujian besar sungguh buat Puteri Sarah. Moga ada keadilan buat awak dan anak-anak,” tulis seorang pengikut.

“Semudah itu bapa dia cakap kalau anak sendiri pula yang kena macam mana la agaknya atau kalau yang lelaki tu orang biasa-biasa m.arhaen, apa pula dikata? Aishhh naik g.eram baca,” kata seorang netizen.

“Dia rileks je kot sebab anak dia dua orang dah c.erai berai,” tulis seorang netizen lagi.

Bagi rakan selebriti pula, tidak kurang yang meminta Puteri Sarah teruskan berjuang dan tabah.

Malah, rata-rata warga maya pada kalangan wanita amat k.esal dengan kenyataan dibuat Kazar sebagai bapa.

Terdahulu, Kazar dalam kenyataannya juga memberi nasihat kepada netizen agar jangan terlalu k.asar sangat. Katanya, komen yang baik-baik, sebab ini semua kerja Tuhan.

“Tak tahu lah, tak nak komen apa sebab masih dalam proses m.ahkamah. Lagipun, ini bukan hal saya. Ini kerja Allah, kita tak boleh kata apa, semua pun kena tanya Dia.”

“Saya berharap, kalau boleh berdamailah. Bukan m.asalah besar sangat. Damai sajalah. Saya juga nasihat pada netizen jangan terlalu k.asar sangat. Komen yang baik-baik, ini semua kerja Tuhan,” katanya yang hadir di majlis Anugerah Seri Angkasa 2022, Sabtu lalu.

Puteri Sarah Balas Komen

Sebelum ini, pada 30 Jun lalu, Puteri Sarah memfailkan s.aman terhadap Ira yang did.akwa mengganggu rumah tangganya bersama suami juga pengarah filem terkenal, Syamsul Yusof sejak empat tahun lalu.

Difahamkan, Puteri Sarah juga mendapatkan perintah interim i.njuksi kepada pihak defendan iaitu Ira agar berhenti meluah atau menyebarkan sebarang g.angguan dalam media sosial.

Pada akhir Julai lalu juga, Pengarah Jabatan Agama Islam.Wilayah Persekutuan JAWI, Datuk Mohd Ajib Ismail mengesahkan Ira hadir memberi keterangan berhubung ga.ngguan orang ketiga dalam rumah tangga Puteri Sarah dan Syamsul.

Justeru, Ira disiasat berdasarkan Seksyen38 Akta Kes.alahan J.enayah Syariah Wilayah Persekutuan 1997.

Kredit : HM/IG

About admin

Check Also

Baru Saja Dilantik Menteri Komunikasi Digital, Sekali Tweet YB Fahmi Buat Ramai Tak Senang

KUALA LUMPUR – Petang tadi Ahli Parlimen Lembah Pantai, Fahmi Fadzil memuatnaik ciapan di laman …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *