Adik arwh dedah Doa yg arwh amalkn supaye kalis api.? yg boleh jadi panduan kita semua.

Terdahulu, Arwah Nazihah mangsa rentung beli buah zuriat di Makkah, cari ikhtiar untuk hamil selepas 3 tahun kahwin, LIHAT VIDEO BAWAH SEKALI… video minit ke 3…

Pasangan ini baru sahaja mengerjakan ibadah umrah hujung September lalu.
RAKAMAN video terakhir Allahyarham Nurul Nazihah Kamalul Arifin, 28, atau Azie yang tersenyum manis di dalam kereta beberapa jam sebelum terlibat kemalangan akan disimpan sampai bila-bila.

Memandangkan video itu hanya dikongsikan di status aplikasi WhatsApp serta Instagram story sekitar pukul 4.42 petang Sabtu dan akan lenyap dalam tempoh 24 jam, suami arwah, Muhamad Redzuan Jamil, 28, meminta pertolongan agar rakaman itu segera disimpan.

“Tolong simpankan video ni untuk aku, bini (isteri) aku tak ada, handphone aku, dompet aku, kereta aku semua dah tiada,” demikian kata Redzuan.Enggan membiarkan ia lenyap, sepupu Redzuan iaitu Nur Izzah Atikah, 28, mengambil inisiatif untuk merakamkan semula video berkenaan daripada telefon bimbit ibu saudaranya yang juga mentua kepada Nazihah.

“Mak long (ibu Redzuan) pun minta saya tolong simpankan video itu, ia yang terakhir daripada arwah Azie.

Memandangkan handphone mak long tiada (fungsi) screen recording, saya buat video dengan rakam semula guna telefon saya,” kata Izzah ketika dihubungi mStar.

Video yang sama turut dikongsikan Izzah di TikTok hingga meraih lebih 1.6 juta tontonan.

Terdahulu, dua individu dilaporkan rentung manakala empat terselamat dalam kemalangan di Kilometer 45.7 Lebuh Raya Utara Selatan melibatkan empat kenderaan berdekatan Sedenak kira-kira pukul 7.47 malam, Sabtu.

Pasangan ini disifatkan sebagai ‘loving couple’ yang tidak pernah berpisah sejak berkahwin tiga tahun lalu.

Nurul Nazihah ditemukan tersepit dalam Proton Wira manakala seorang lagi adalah mangsa dalam Toyota Vios yang belum dikenal pasti identitinya.

Kira-kira dua minggu lalu, arwah dan suaminya baru sahaja pulang daripada mengerjakan ibadah umrah di Makkah.

Dalam pada itu bercerita lanjut mengenai arwah Nazihah dan suaminya, Izzah berkata pasangan itu saling sayang menyayangi antara satu sama lain dan tidak pernah berpisah sejak berkahwin tiga tahun lalu.

Salah satu sebab mereka pergi umrah ialah untuk berdoa semua Allah kurniakan anak… sebab tu dia beli buah zuriat.
NURUL IZZAH ATIKAH
SEPUPU REDZUAN

Malah mereka juga cukup disenangi ramai dengan keperibadian yang suka menolong orang.

“Semalam waktu saya sampai rumah Redzuan dia masih tidur, nampak dia mengigau. Mereka ni loving couple dan tak pernah berjauhan.

“Waktu proses nak kebumikan arwah, ramai betul kenalan dia datang. Selain kawan-kawan kerja, ahli group umrah yang pergi bersama mereka tempoh hari pun datang.

Mereka ceritakan yang kedua-dua pasangan ni sangat menyenangkan hati semua. Mereka merupakan pasangan paling muda dalam kumpulan tu. Jadi mereka la yang tolong uruskan beg-beg warga emas dalam kumpulan itu di sana,” kata Izzah lagi.

Komen netizen di TikTok.

Tambah Izzah, dia difahamkan kunjungan Nazihah dan suaminya ke Tanah Suci juga sebagai ikhtiar untuk mendapatkan zuriat.

“Salah satu sebab mereka pergi umrah ialah untuk berdoa semua Allah kurniakan anak… sebab tu dia beli buah zuriat,” katanya.

Untuk rekod pasangan ini mendirikan rumah tangga pada 30 Ogos 2019.

Jenazah Nurul Nazihah selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Temenin Lama, Kota Tinggi, kira-kira pukul 3.40 petang Ahad.

Lebih 100 sanak-saudara dan rakan-taulan membanjiri kawasan tanah perkuburan itu bagi memberi penghormatan terakhir.

Adik arwah dedah Doa yg arwh amalkn supaye kalis api.? yg boleh jadi panduan kita semua.

PEMERGIAN Allahyarham Nurul Nazihah Kamalul Arifin akibat kemalangan jalan raya mengundang simpati masyarakat.

Menurut kakak kepada Allahyarham Nurul Nazihah iaitu Nurul Umirah Kamalul Arifin, 29, kehilangan arwah cukup dirasai oleh mereka sekeluarga.

“Bila arwah abang saya pergi pada 2014… perkara tersebut masih ada impak sampai sekarang.

“Sedih pemergian abang belum habis lagi tapi bila Azie pergi mengejut macam ini memang sangat beri kesan.

“Ibaratnya kalau kita pijak kaca ke paku pedih tu tak terasa!,” katanya kepada mStar. sumber : Mstar

video minit ke 3

About admin

Check Also

Baru Saja Dilantik Menteri Komunikasi Digital, Sekali Tweet YB Fahmi Buat Ramai Tak Senang

KUALA LUMPUR – Petang tadi Ahli Parlimen Lembah Pantai, Fahmi Fadzil memuatnaik ciapan di laman …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *