GeIaran ‘Datuk’ suami Eina Azman & Fouziah Gous pula did4kwa paIsu? Tak ada dalam sistem

Sejak beberapa hari kebelakangan ini, panas isu pembelian  gelaran ‘Datuk’ paIsu oleh segelintir individu termasuklah suami kepada selebriti Heliza Helmi iaitu Datuk Seri Mahadi Badrul Zaman.

Ia dikatakan ‘paIsu’ selepas membuat semakan dan mendapati nama suami Heliza Helmi tiada dalam sebuah sistem istiadat rasmi. Sehingga kini, pihak media masih g4gal mendapatkan sebarang kenyataan daripada pihak Heliza mengenai perkara tersebut.

Tak kisahlah beli geIaran ‘datuk’ tapi janganlah murah dan sc4m!

Penularan khabar itu dilihat sebagai perkara kebiasaan dan tidak perlu dibesarkan kerana ia adalah normal jika seseorang itu ‘tabur’ duit bagi mendapatkan sesuatu pangkat.

Tetapi, biarlah gelaran yang dibeli itu diiktiraf dan bukanlah ‘sc4m’ membuatkan nama mereka tiada dalam senarai rasmi seperti dikatakan oleh individu dikenali Aliff Ahmad menerusi hantaran di laman Facebook miliknya.

“Aku sebenarnya tak kisah pun pasal Dato-Dato ini. Kawan pun ramai Dato. Ada yang beli, ada yang free, Tapi, semua ada dalam Istiadat. Beli ke free, ada dalam Istiadat kira steady-lah!

“Macam aku pernah cerita dulu, aku lagi re3pect orang yang beli. Kalau beli, bukti dia ada duit. Dapat free, takda duit punya Dato. Itu stand aku, Sebab tu aky tak ada Dato. Aku tak mampu beli.”luah Aliff.

Memang trend ke artis-artis suka Dato? Aku check, takde nama suami Eina Azman dan Fouziah Gous

Apa yang membuatkan dirinya tertanya adalah ‘citarasa’ segelintir selebriti yang lebih ke arah memilih pasangan memiliki gelaran Darjah Kebesaran seperti Datuk.

Persoalan itu timbul selepas membuat semakan ke atas gelaran “Datuk” yang disandang oleh teman hidup dua pelakon cantik iaitu Eina Azman dan Fouziah Gous apabila diminta oleh rakan-rakan.

Mana tidaknya, hasil semakan di satu-satunya portal rasmi Darjah Kebesaran iaitu Istiadat mendapati nama Datuk Kaiser Gurmeet Abdullah (suami Eina Azman) dan Datuk Zhafran Md Yusof (suami Fouziah Gous) tiada.

“Aku tak tahulah sama ada mereka yang kena sc4m (t1pu) dengan sc4mmer jual gelaran Datuk atau kita yang dit1pu. Bagaimanapun, aku dah semak dan tiada. Kalau korang semak ada, beritahulah aku,”tulisnya.

Habislah, rahsia terb0.ngkar

Pended4han itu mendapat pelbagai reaksi di kalangan warganet di mana rata-rata terhibur dan ‘suka’ apabila lebih ramai individu dikatakan menggunakan gelaran “Datuk” sc4m.

Sumber: Facebook (Aliff Ahmad), Instagram @eina_azman & @fouziahghous, OMM

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

 

 

About admin

Check Also

Baru Saja Dilantik Menteri Komunikasi Digital, Sekali Tweet YB Fahmi Buat Ramai Tak Senang

KUALA LUMPUR – Petang tadi Ahli Parlimen Lembah Pantai, Fahmi Fadzil memuatnaik ciapan di laman …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *