“Ya Allah, Aku Datang Dari Jauh”- Erra K0ngsi Peng4laman P4hit Semasa Mengerj4kan Umr4h

“kun fayakun” bermaksud jika Allah berkehendak, maka jadi lah ia. Perkongsian Erra Fazira tentang pengalaman pahitnya sewaktu mengerjakan umrah yang pertama menjadi inspirasi semua. Dia tidak menyangka perkara tersebut akan berlaku semasa dia mengerjakan umrah pertamanya.

“Alhamdullilah banyak kali saya menunaikan umrah sampai tak boleh kira dah.. mungkin dalam 8 ke 9 kali macam tu. First timen menunaikan umrah masa putus cinta”- kata Erra dalam saluran youtubenya, Keep In Touch with Erra Fazira.

Erra mengatakan dia telah menunaikan umrah banyak kali sehinggakan dia sendiri tidak tahu berapa kali. Menurutnya, kali pertama dia ke umarah selepas dia putus cinta pada tahun 90 an.

Kongsi Pengalaman Pahit

“Pengorbanan 10 malam terakhir tanpa Aleesya”

Erra sempat berkongsi pengalaman pahit yang dilaluinya sewaktu menunaikan umrah pertamanya, yang mana dia datang bulan sebaik sahaja dia tiba di Mekah. Katanya, dia merasa sangat sedih kerana, kebiasaannya datang bulan akan mengambil masa yang lama, anggaran dalam seminggu. Apa yang lebih merisaukannya adalah  keberadaannya di tanah suci hanya seminggu.

“Pernah. My first pergi umrah, saya sedih sangat bila sampai di Mekah, saya period. Kita pulak kalau period memang lama. 7 hari. KIta sepatutnya dekat sana dalam 6  hingga 7 hari sahaja. Risau sangat. Ya Allah, aku datang jauh.- jawabnya

‘That Was Miracle’

Katanya, dia berdoa bersungguh-sungguh, minta dengan Allah supaya memudahkan urusannya untuk melihat Kaabah. Erra sempat kongsikan perkara yang ajaib berlaku terhadapnya, yang mana dia sendiri belum pernah mengalaminya. Dia mengatakan bahawa dia hanya datang bulan selama 2 hari sahaja. Dia juga mengatakan  bahawa sekiranya kita bersungguh-sungguh minta dengan Allah, Allah akan makbulkan permintaan kita. Dia sangat terharu apabila doanya dimakbulkan dan dia sempat memunaikan umrah sewaktu rombongan umrah itu

“Kita doa-doa , kita doa dengan bersungguh-sungguh doa, menangis kata” nak sangat-sangat pergi tengok kaabah . Kita berbicara dengan Allah. Dua hari sahaja. Tak pernah -pernah period 2 hari. That was miracle sangat. Allah dengar doa kita. Betullah, kalau kita doa, in shaa Allah, so dua hari je. Saya dapat menunaikan umrah jugak. So trip tu saya dapat menunaikan umrah 3 hari. Qa’da balik. Buat hari-hari umrah 3 hari. Seronok sangat doa kita di angkat, ya Allah, terharunya”- ujar Erra

Semoga doa-doa kita juga dimakbulkan oleh Allah S.W.T

sumber : murai.my

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

 

About admin

Check Also

Ayah minta maaf nak..”- Lelaki Meraung, Anak, Isteri & Orang Tua Mnigg4l Dlm Kem4langn

Siapa sangka, kegembiraan sekeluarga untuk menyambut ulang tahun kelahiran ahli keluara tersayang diakhiri dengan tangisan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *