“Kata hari tu tak nak ubah, Arwh dtng dlm mimpi..”- Shuib Ubah Suai Rumah, Sekali Netizen Ada Perasan Sesuatu

Usahawan dan penyampai radio, Shuib berkongsi perkembangan mengenai proses pengubahsuaian kediamannya yang terletak di Puchong, Selangor. Menerusi Instagram, Shuib memuat naik video sambil merakamkan bahagian lantai di ruang tamu rumahnya telah dipecahkan bagi menggantikan dengan lantai baharu. Menurut bapa kepada empat cahaya mata itu, dia ingin menukar suasana rumah dengan menggunakan lantai jenis mozek bercorak pula selepas ini.

 

Lihat siaran ini di Instagram

 

Siaran dikongsi oleh Shuib Sepahtu (@shuibsepahtu)

“Nak tengok rumah saya? Lantai hilang, memang suruh pecahkan. “Nak gantikan lantai mozek yang ada corak marmar ke. Saya tengah cari yang lawa-lawa, yang sesuai dengan rumah saya. “Alang-alang dah pecah, nak cari yang berkualiti, cantik dan bersesuaian,” kata Shuib. Penyampai radio Suria FM itu juga menjelaskan, dia mengalu-alukan mana-mana pihak yang sudi menaja untuk lantai baharu rumahnya itu.

“Kalau ada yang nak sponsor, lebih baik. Berani nak sponsor Shuib? Bukan lantai ruang tamu sahaja, bilik air pun termasuk,” selorohnya. Penyampai radio Suria FM itu juga menjelaskan, dia mengalu-alukan mana-mana pihak yang sudi menaja untuk lantai baharu rumahnya itu. “Kalau ada yang nak sponsor, lebih baik. Berani nak sponsor Shuib? Bukan lantai ruang tamu sahaja, bilik air pun termasuk,” selorohnya.

terdahulu, Shuib , mengubah suai kediaman yang didiami sejak empat tahun lalu dibatalkan selepas didatangi mimpi isterinya, Allahyarham Siti Sarah Raissuddin seakan tidak bersetuju dengan keputusannya.  “Namun, saya lupakan hasrat ubah suai kediaman, bulan lalu selepas didatangi mimpi sedih seolah-olah arwah tidak merestui keputusan ini.

“Saya bermimpi masuk ke kediaman baharu dan tercari-cari arwah, namun, beliau tiada. Ketika itu, barulah saya sedar arwah sudah meninggal dunia,”

sumber:instagram

About admin

Check Also

Terkul4i lemah, ibu sedih b4yi 3 bulan ‘pergi’ hari pertama dijaga peng4suh

Lumrah bagi ibu bapa yang bekerja akan menghantar anak-anak mereka pengasuh disebabkan kekangan masa dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *