Ditvduh ‘diam’ isu k0nsert di Kelantan, PU Syed jawab s1ndiran Baby Shima

Konsert Riuh Sokmo yang berlangsung di Kelantan baru-baru ini telah menuai pelbagai komen negatif di media sosial. Mana tidaknya, penganjuran konsert tersebut dilihat sebagai satu tamparan besar buat para ulama kerana negeri terbabit pernah digelar sebagai Serambi Mekah.

Antara yang ‘memulang paku buah keras’ adalah penyanyi kontroversi, Baby Shima apabila memetik nama PU Syed apabila dilihat hanya senyap tak berbunyi ketika Kelantan mengadakan konsert.

“Tak aci konsert kita berkali2 menyalak”

Disebabkan itu, PU Syed dilihat tidak berdiam diri dan membalas kembali tuduhan yang dibuat oleh Baby Shima di Insta Story miliknya.

Tak pilih2 pun nak tegur

Menurut pendakwah bebas itu, dia sama sekali tidak memilih-milih dalam menegur mana-mana konsert yang diaadakan. Dia juga telah menyertakan sekali lampiran yang ditulis berkenaan penganjuran konsert di Ketereh, Kelantan dan meminta agar Baby Shima membacanya sendiri.

Bukan kerjanya nak cari konsert tegur

Tambahnya dalam perkongsian tersebut, bukan tugasnya untuk mencari mana-mana konsert yang dianjurkan di Malaysia dan memberikan teguran kerana perkara berkenaan adalah tanggungjawab masyarakat Islam.

Jadi, dakwaan yang dibuat oleh Baby Shima adalah sangat tidak tepat kerana dia sudahpun memberi teguran yang mana boleh juga dipatuhi oleh selebriti berkenaan.

“Jika beliau sebut ambe tak tegur ianya amat silap sekali..dan buat pengetahuan beliau, ambe ni bukanlah hari² nak mencari mana tempat yg akan diadakan konsert kecuali semua itu diberitahu oleh orang lain.

Dalam isu di Ketereh, ambe telah catatkan catatan semalam semoga artis ini membacanya dgn baik supaya dia juga boleh mematuhinya,” tulisnya.

Di kesempatan itu, dia juga turut menitipkan teguran supaya penyanyi dangdut tersebut berubah jika sedar persembahannya tidak senonoh dan melanggar syariat Islam.

Sumber: Instagram PU Syed

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

About admin

Check Also

“Fanatlk betul kau dengan aku sampai gambr Tldak Berp4kaian pun ada..” Bek4s isteri Dai Farhan Serabvt Dngan individu ini

Dah lama tak dengar cerita Dr. Erin, bekas isteri pendakwah bebas, Da’i Farhan kan? Tapi …

Leave a Reply

Your email address will not be published.