Baru Sampai Singapura Untuk JumpaAnak, Sajat KenaHalau Pulang Ke Australia Buatkn RamaiTrkejut

HARAPAN Nur Sajat untuk bertemu dua anak angkatnya iaitu Syaza dan Syahmi yang setia menanti di Pr0gram Pengantin Exp0 Singapura bertukar hampa apabila usahawan sen.sasi itu diusir pulang ke Australia sejurus tiba di Lapangan Terbang Antara.bangsa Changi, Singapura pada Sabtu.

Memaklumkan mengenai perkara itu, Sajat atau Muhammad Sajjad Kamaruzzaman, 37, berkata, dia akur terpak.sa pulang ke Australia kerana perm0honan vi.sa untuk masuk ke negara itu masih belum diluluskan.

“Ummi minta maaf sayang, kece.wa hati Ummi. Saya tersangkut di lapangan terbang Singapura. Nak jumpa anak-anak pun tak boleh. Sed.ih sangat, permainan pun saya kena bawa balik… tak boleh serah pada anak.

“Saya hormat und.ang-und.ang sebab vi.sa yang masih ‘pending’. Saya minta maaf,” katanya.

Sajat memaklumkan mengenai situasi terkini menerusi vide0 di TikT0k.

Sajat berkata demikian menerusi hantaran vide0 di platf0rm TikT0k miliknya yang turut memperlihatkan dia sedang membuat panggilan vide0 bersama anaknya.

Menerusi hantaran sama, Sajat berkata, dia sudah melakukan yang terbaik untuk kembali bersatu dengan dua anaknya itu namun terpak.sa akur dengan und.ang-und.ang Singapura.

Kata Sajat, dia terlalu merindui anak-anaknya dan kehadirannya di Singapura adalah satu-satunya peluang untuknya bertemu dengan Syaza dan Syahmi.

“Ummi dah buat terbaik untuk kita berjumpa. Ummi datang jauh-jauh untuk jumpa anak-anak Ummi. Ummi akur dengan keputusan, maafkan Ummi sayang.

“Dua tahun kita tidak berjumpa, Ummi nak sangat jumpa anak-anak Ummi. Ini sahaja peluang yang Ummi jumpa anak Ummi. Maafkan Ummi sayang. Ummi kena hantar balik ke Australia,” lua.hnya.

Maafkan Ummi sayang. Ummi kena hantar balik ke Australia.

Terdahulu, tul.ar vide0 memperlihatkan Syaza dan Syahmi muncul di atas pentas pr0gram berkenaan sambil mena.ngis menahan kerinduan terhadap Sajat sambil ditenangkan oleh pengacara, Roslan Shah.

Sajat yang sebelum itu dalam menahan se.bak ketika muncul dalam vide0 siaran langsung memberitahu tidak sabar untuk bertemu dengan anak-anaknya dan dalam perjalanan ke Singapura.

Usahawan itu dilap0rkan bakal membuat kemunculan di acara itu pada Jumaat lalu namun kelibatnya langsung tidak kelihatan.

Anak-anak Sajat membuat kemunculan di pentas Exp0 Singapura yang menanti kedatangan ibu mereka.

Untuk rek0d, Sajat pernah mencet.uskan mis.teri apabila ga.gal dikesan pihak berku.asa selepas waran tang.kap dikeluarkan oleh Mah.kamah Tinggi Sya.riah Shah Alam, Selangor pada 23 Februari tahun lalu.

Sajat berjaya mel0loskan diri ke Thailand ketika negara berada dalam Perin.tah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKP).

Persembunyian usahawan itu akhirnya terb0ngkar apabila dia ditahan pihak Imi.gresen Thailand pada 8 September 2021 di sebuah k0ndominium di Bangkok atas tu.duhan memiliki pasp0rt tidak sah.

Ketika itu, Sajat mengemukakan kad pela.rian Suru.hanjaya Tinggi Pertubuhan Bang.sa-Bang.sa Bersatu bagi pela.rian (UNCHR) sebelum berhijrah ke Australia.

Kredit: MSTAR

About admin

Check Also

Bapa Pemain Ditamp4r Harap Jurul4tih Dikekalkan -“Kami Kenal Cikgu Hadee”

Sejak video seorang jurulatih menampar beberapa peserta remaja di satu kejohoan bola tampar tular di …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *