Rasa macam diri sendiri ‘hilang’, Remy Ishak nak rehat dari dunia lakonan

Lama tidak melihat kelibat aktor hebat, Remy Ishak di dalam drama ataupun di media sosial. Kali terakhir melihatnya berkongsi berkenaan kehidupannya di Instagram adalah sewaktu meminta orang ramai mendoakan kesihatan ibunya yang sedang dirawat di hospital.

Setelah itu, tiada lagi cerita dari Remy Ishak dan dia juga tidak kelihatan di mana-mana program televisyen.

Tolong isteri promote barang

Namun begitu, sewaktu isterinya, Ezza Yusof sedang bersiaran lansung untuk mempromosikan barang di aplikasi TikTok, dapat dilihat Remy disebelah sambil membantu usahawan itu menjadi model untuk barangan yang dijual.

Ramai yang terhibur melihat gelagatnya yang seakan pasrat di minta menjadi model dan menggayakan produk yang dijual kepada para viewers.

Macam diri sendiri ‘hilang’

Merujuk kepada laporan yang dikongsi oleh Astro Gempak, Remy Ishak ketika di dalam live isterinya ada mengatakan yang dia ingin berehat sebentar dari berlakon.

Tambahnya, dia juga mahu mencari semula dirinya yang sebenar memandangkan dia  endiri keliru dengan keadaannya kini.

“Buat masa sekarang saya berehat dari dunia lakonan. Dah lama sangat tak jadi diri sendiri. Saya pun dah jadi keliru, saya ini apa sebenarnya.
“Saya pun dah lupa hobi saya, lupa apa yang saya suka buat… rasa hilang sebab pegang macam-macam watak. Jadi macam, diri sendiri hilang sebab jadi orang lain.”

src=”https://dohomereview.com/wp-content/uploads/2022/09/278169965_121074023688278_1876945592862845174_n-819×1024-1.jpg” alt=”” width=”819″ height=”1024″ />

Nak rehat sekejap

Disebabkan terus berlakon tanpa henti, pelakon filem Sangkar ini akui yang dia seakan tidak kenal dengan diri sendiri memandangkan lupa akan hobi serta apa yang kerap dilakukan sebelum ini.

“Sekarang nak relax kejap, jadi diri sendiri, orang kata tempoh meditasi. Sebelum ini saya macam back to back (berlakon), jadi saya macam tak kenal diri sendiri pula,” kata Remy.

Baru lepas pengambaran filem

Disebabkan kehadirannya di dalam live tersebut, ada beberapa peminat sempat bertanya tentang penampilannya yang kini berambut panjang.

Menurut isteri Remy Ishak, suaminya baru sahaja selesai pengambaran filem yang belum dinyatakan tajuknya dan penampilan berambut panjang adalah salah satu tuntutan watak.

“Abang Remy baru saja selesai penggambaran filem, sebab itu rambut dia panjang macam ini,” kata Ezza.

Remy dan Ezza telah selamat melangsungkan perkahwinan pada 21 Ogos 2021. Majlis pernikahan mereka berlangsung dalam suasana yang sangat sederhana lebih-lebih lagi ketika itu negara masih berada di dalam Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Sumber: Astro Gempak (Asyikin Mayudin) TikTok @ayraheeda

 

 

About admin

Check Also

“Ya Allah, Aku Datang Dari Jauh”- Erra K0ngsi Peng4laman P4hit Semasa Mengerj4kan Umr4h

“kun fayakun” bermaksud jika Allah berkehendak, maka jadi lah ia. Perkongsian Erra Fazira tentang pengalaman pahitnya …

Leave a Reply

Your email address will not be published.