Tahniah! Konsert sulung Faztival Fazura 2022 diiktiraf Malaysia Book Of Record

Konsert sulung Faztival Fazura 2022 yang berlangsung di Axiata Arena, Bukit Jalil, Kuala Lumpur Ahad lalu meriah dengan persembahan para penyanyi legenda & baharu tanah air serta Indonesia.

Persembahan yang dimulakan dengan nyanyian Datuk M. Nasir dengan lagu Suatu Masa & Tanya Sama Itu Hud-Hud sememangnya mengimbau kembali nostalgia para penonton.

Suasana semakin gamat tatkala pelakon, Fattah Amin mempamerkan aksi silatnya mengiringi lagu Mentera Semerah Padi.

Dibarisi artis Malaysia dan indonesia

Konsert anjuran pelakon, penyanyi & usahawan Nur Fazura Sharifuddin atau Nur Fazura di bawah jenamanya ‘Fazura’ ini juga menghimpunkan penyanyi Datuk Awie, Ella, Mulan Jameela, Amir Masdi, Zizi Kirana, Ippo Hafiz & kumpulan Ruffedge.

Fazura pun menyanyi sama

Nur Fazura turut mendendangkan lagu-lagunya & diakhiri dengan gubahan semula lagu ‘Jika Cinta Allah’ bersama penyanyi Ahmad Dhani.

Klimaks persembahan semestinya daripada Ahmad Band yang buat julung kali mengadakan persembahan di Kuala Lumpur dengan mendendangkan lagu seperti Aku Cinta Kau Dan Dia, Bidadari Di Kesunyian, Sudah & Distorsi.

Konsert ini juga mendapat pengiktirafan Malaysia Book of Records dengan penciptaan dua rekod baharu peringkat kebangsaan; The Largest ‘Tudung Fazura’ Gathering in an Event & The Largest Tudung Bawal in Malaysia.

Nur Fazura turut melancarkan produk terbaharunya, Fazura BeautyWater, minuman tanpa gula yang diperkaya dengan lycopene, bagi mencantikkan kulit secara semulajadi.

 

Lihat siaran ini di Instagram

 

Siaran dikongsi oleh Bernama (@bernamaofficial)

Sumber: Instagram FatzuraBernama, kredit foto Echoliapictures

About admin

Check Also

Puteri Sarah Tak Rela Bermadu, Ulas Lakonan Jadi Isteri Tua Tiada Kena Mengena Dalam Hidup

Membawakan watak isteri pertama menerusi naskhah teater Maduku Terpaling Kalut, Puteri Sarah Liyana menegaskan karakter …

Leave a Reply

Your email address will not be published.