“Ishh Menjadi Betul..” – Lakonan ‘Mantap’ Fazura Dn Fattah Amin Persis Madu 3. Ingatkan Sound Rupanya Suara Betul – Netizen

Menerusi satu perkongsian video yang dikongsikan oleh pemilik akaun Tiktok Ananoorhana. Beliau yang berkongsi mengenai satu ‘cut scene’ di mana bersketsakan kisah Madu 3 di mana filem Madu Tiga merupakan sebuah filem Melayu yang diterbitkan di Singapura yang ketika itu merupakan sebahagian daripada Persekutuan Malaysia pada 12 Februari 1964. Filem Madu Tiga diterbitkan dalam bentuk filem hitam putih tanpa warna.

Menurut perkongsian video tersebut, sketsa itu dilakonkan semula oleh Fazura dan Fattah Amin sempena pelancaran koleksi terbaru Tudung Fazura. Rata-rata daripada warganet juga turut kagum dengan kebolehan mereka melakonkan semula watak-watak tersebut di mana semuanya tidak menyangka bahawa itu adalah suara sebenar dan bukan lah ‘sound’ mahupun ‘miming’ seperti sangkaan orang ramai.

“Best pulak drama singkat ni, boleh buat sambungan ni bergadoh dekat majlis kawin tu..” – Netizen

Fazura yang memiliki suara yang agak classic seperti suara orang zaman dahulu menghidupkan lagi watak yang dipegangkan sebagai Latifah. Tidak kurang hebat juga, Fattah Amin memainkan watak tersebut sehingga ada yang mengatakan suara dan wajahnya sama seperti Allahyarham Tan Sri P.Ramlee sewaktu zaman muda muda dahulu. Malah ada juga segelintir daripada netizen mahukan sambungan drama singkat berdurasi bebarapa minit itu.

Lihat klip video dibawah:

 

Lihat siaran ini di Instagram

 

Siaran dikongsi oleh @cepatberita

Pelbagai komen diberikan seperti:

@fashaaae:suara fazura klasik sangat.

@Flower:menjadi betul fazura berlakon.

@Kei2DaSkies:sora faz sebijik mcm cik pah dlm cerite madu 3.

@NurFieyda:Weehhhh kenapa sama wehhh aduuhh adoree la laki bini ni sweet.

@AiN :suara fattah mcm lebih kurang.

@Wahidah Hassan:Best plk drama singkat .blh buat sambungan ni bergadoh dkt majlis kawin tu.

@Zuraida Aida78:Dok Nampak Fatima dah besaq dah.. Jadi anak dara dah.

@Orang Pahang:Fattah improve banyak dah cara bercakap & intonasi dia. Kalau dulu mcm kontrol2 je now dah OK dah.

@aisy:best sgt suara fazura,ngam sgt citer lama.

@Farah_Nurraymee :cantik btl fazura nih…berkenan tgknya.

@puteri cantik:hahahaha suara fazura sama betul.

@Acu_Az:fattah iras p ramlee masa muda.

@ Iamamanda: Aku ingt lipsync… Rupenye suare faz betul ea.

@Uroy :on point betul tu cuba lakonkan semula movie ni.. kompom meletop ooo bestnya tgok.

@Knightathlete02:bolehhh la patah ni belakon skrg tak kekok sangat dahh. Fazura 100% menjiwai watak good job.

@KambingPerapKhalijah:patutla fatah blakon dlm mat kilau nmpk lebih profesional..fazura slalu ajar ye.

@WawaEyrah:ingat pakai sound..bila dengar suara fatah amin.. ehh suara fazura rupanya td.

@Ayuni Sarah Baharuddin:patutlah fattah amin lakonan makin baik. fazura kasi kelas training awesome punya.

@𝓐𝓓𝓔𝓛 𝓘𝓩𝓩𝓝𝓤𝓡:Aduh so classic suara fazura sedap di dengar.

@Lee David:hahaa sy rasa kalau dorg ni kekalkan buat filem style klasik mcmni blh up lagi ni.

@EzieAzie:Citer dia pah nyer berhijab n lawo lak tu..silap nya main mahjong lak.

Perkongsian video tersebut telah mencapai jumlah tontonan sehingga 210.9K dan dipenuhi dengan pelbagai komen sebanyak 245 dan turut mendapat jumlah sukaan sebanyak 15.0K.

Jangan lupa komen yang baik-baik sahaja

Sumber: Cepatberita dan Tiktok

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

About admin

Check Also

“Fanatlk betul kau dengan aku sampai gambr Tldak Berp4kaian pun ada..” Bek4s isteri Dai Farhan Serabvt Dngan individu ini

Dah lama tak dengar cerita Dr. Erin, bekas isteri pendakwah bebas, Da’i Farhan kan? Tapi …

Leave a Reply

Your email address will not be published.