“Aliff Syukri Sekali Lagi Mohon Maaf..”- Tak Sangka Ada Sesuatu Yang Berlaku Buat Dia Kecew4

Usahawan kontroversi, Datuk Seri Aliff Syukri memohon maaf secara terbuka dan mengakui kesalahan-kesalahan yang pernah dilakukan sebelum ini.

Menerusi akaun Instagram, Aliff berkata yang apa yang dilakukan selama ini hanyalah sekadar memenuhi kehendak hobinya sebagai penyanyi.

Video dibawah sekali..

“Saya tak suka bergaduh, saya suka kebaikan. Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua. Terlebih dahulu saya ingin memohon kemaafan kepada semua rakyat Malaysia, artis dan juga keluarga saya. Walau apa pun yang berlaku, kesalahan ini adalah daripada diri saya saya sendiri.

“Apa yang berlaku hanyalah sekadar hobi menyanyi bersama Baby Shima. Saya buat sekadar suka-suka sahaja dan hiburan semata-mata. Kalau korang tengok pun tak ada babak yang bersentuhan. Sebenarnya bukan tujuan untuk bersaing dengan artis atau pun keluar di kaca TV,” katanya.

Dalam pada itu, Aliff turut berharap agar permohonan maafnya diterima dan mengharapkan sokongan daripada orang ramai.

“Saya harap permohonan saya ini diterima oleh semua orang dan saya mengharapkan sokongan daripada anda semua. Jujurnya saya memang teringin jadi penyanyi dari dulu lagi.

“Saya sendiri tak pasti kenapa orang suka kecam saya. Apa salah saya? Saya juga tidak pernah marah atau bergaduh dengan mana-mana pihak semoga anda semua boleh jadi sahabat laman social saya,” tulisnya lagi.

Begitupun, permohonan maaf secara terbuka yang dibuat oleh Aliff dipandang ‘sinis’ oleh netizen.

Menerusi beberapa komen yang ditinggalkan, netizen merasai yang permohonan maaf Aliff itu bersifat sementara

“Ala jalan cerita sama je awak,” tulis seorang pengguna Instagram.

Ada juga beberapa pengguna yang menganggap permohonan maaf tersebut sebagai satu yang membosankan dan kemungkinan besar permohonan maaf yang lain akan dibuat jika Aliff melakukan kesalahan pada masa akan datang.

Terdahulu, Aliff Syukri menerima kecaman yang hebat apabila memuat naik beberapa rakaman belakang tabir bagi klip video terbaharunya, Baby Sayang di Instagram.

Menerusi rakaman-rakaman berkenaan, Aliff dan Baby Shima dilihat menari tarian yang agak mencolok mata dan hal tersebut tidak disenangi oleh pengikutnya.

Aliff Syukri mohon maaf, “Saya tak suka bergaduh, saya suka kebaikan”

Usahawan kosmetik, Dato Seri Aliff Syukri terbaharu menerusi ruangan Instagram peribadinya tampil memohon maaf kepada seluruh rakyat Malaysia atas kelakuannya sama ada lagu dan sebagainya terutama buat isteri dan ahli keluarganya.

Aliff Syukri melalui muat naiknya yang disertakan rakaman video mengakui kesalahannya dan berkata membuat perkara tersebut hanya sekadar hobi sahaja.

“Awak saya tak suka bergaduh saya suka kebaikan. Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua, terlebih dahulu saya ingin memohon kemaafan kepada semua rakyat Malaysia, artis semua lah dan juga kepada keluarga saya. Walau apa pun yang berlaku kesalahan ini adalah daripada diri saya sendiri.” Ujarnya mengakui kesalahan diri.

“Apa yang berlaku ini hanyalah sekadar hobi menyanyi bersama Baby Shima saya yang dibuat sekadar suka-suka sahaja dan hiburan semata-mata.” Tambahnya lagi.

Apa yang berlaku Selepas upload video bersama baby shima?

Melihat semua video dan post berkaitan Aliff Syukri Rata-rata netizen memberikan kecaman kepada beliau sehingga memberikan kesan kepada nama baik isteri dan keluarganya. namun hal ini nampak tisaklah meberikan kesan.

baru-baru ini juga ibunya Bonda Rozita banyak menegur sahingga mengharamkan Aliff Syukri untuk berjumap dengan ibunya. ini menunjukkan hubungan beliau bersama ibunya agak dingin disebabkan tidak mendengar teguran dan nasihat..

ini kata2 bonda rozita..

Rozita Ibrahim, ibu usahawan kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri meminta anaknya memadamkan klip video teaser lagu dangdut ‘Baby Sayang’ nyanyian duetnya bersama Baby Shima di Instagram ahli perniagaan berkenaan.

Menerusi hantaran di laman sosial Facebooknya hari ini, Rozita meminta anaknya itu supaya memadam video klip berkenaan dalam tempoh 24 jam.

“Ni baiklah mak (ibu) warning (beri amaran) mak malu. Percayalah… tidak akan barakah rezeki dan nikmat kehidupan jika hilang rasa malu, melebihkan dunia sampai dah tak ada adab dan akhlak demi kerana content (kandungan media sosial).

“Mak suruh kamu delete (padam), tak nak delete (padam) video mencabar nampaknya. Ini merosakkan generasi kita yang sepatutnya jadi contoh kepada mereka,” katanya menerusi hantaran itu.

Rozita turut meluahkan kesedihannya dengan perbuatan Aliff Syukri dan meminta anaknya itu supaya tidak memalukan keluarga mereka.

“Malu ialah sebahagian dari iman, nasihat itu pakaian dan makanan roh. Teguran Mak Kri (Aliff Syukri) tidak mahu ikut – tak kasihan kepada kami.

“Mak terpaksa post (muat naik) dekat sini secara terbuka, apa Kri buat memalukan mak… jujur mak tidak mahu malukan Kri, mak cuba nasihat dekat belakang,” katanya.

Rozita dalam hantaran itu turut merayu kepada Aliff Syukri supaya memadam video klip berkenaan yang menyebabkan keluarga mereka dicemuh dan dihina netizen.

“Kasihan pada arwah abah, nenek… Kri baik dan sayangkan makkan jadi mohon delete (padam).

“Kri hanya ada mak je (saja) orang tua – pandang Ida (isteri) – anak-anak – kami tak bersalah kri , nak ke mak atau Ida mati kerana tertekan,” katanya.

lihat penjelasan penuh di bawah..

 

Sumber: Gempak

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

About admin

Check Also

“Fanatlk betul kau dengan aku sampai gambr Tldak Berp4kaian pun ada..” Bek4s isteri Dai Farhan Serabvt Dngan individu ini

Dah lama tak dengar cerita Dr. Erin, bekas isteri pendakwah bebas, Da’i Farhan kan? Tapi …

Leave a Reply

Your email address will not be published.