Mohon Doa Org Ramai, Janna Nick Dikejarkan Ke Hospital dan Kini Disahkan Begini Keadaannya

Impian pelakon dan penyanyi popular, Janna Nick untuk menyaksikan persembahan penyanyi antarabangsa, Billie Eilish pada konsert sulungnya di Stadium Nasional Bukit Jalil, di sini, hari ini tidak kesampaian apabila dia dikejarkan ke wad selepas dijangkiti influenza B, semalam.

Janna ketika dihubungi berkata, dia terpaksa melepaskan dua tiket konsert Billie Eilish Happier Than Ever The World Tour 2022 itu.

“Saya baru nak menjerit sepuas hati dan menonton konsert Billie Eilish memandangkan itu adalah konsert pertamanya di Malaysia,” katanya kepada Harian Metro.

Menurut Janna, keadaan kesihatannya stabil dan berharap dia pulih dengan cepat.

“Saya cuma mohon doa orang ramai supaya penyakit ini lenyap dengan segera. Saya menahan kesakitan ini selepas mengalami demam berpanjangan. Disebabkan itu, saya ditahan di wad supaya doktor dan jururawat dapat memantau keadaan kesihatan saya.

“Insya-Allah semuanya akan baik-baik saja. Doakan semoga tiada komplikasi teruk dan saya dapat kembali bekerja,” katanya.

Janna berkata, dia yang sedang menjalani penggambaran drama Melastik Ke Hatimu 2 turut berasa serba salah kepada seluruh tenaga produksi dan pelakon yang terbabit kerana kami penggambaran sudah hampir tamat.

Namun, disebabkan dia mengalami masalah kesihatan, penggambaran terpaksa ditangguhkan.

“Ikutkan hati saya nak sambung saja penggambaran seperti biasa tapi bimbang kerana virus ini ada risiko berjangkit,” katanya.

Janna Nick paksa diri jadi ‘extrovert’ elak kesunyian

Pelakon dan pengacara sensasi Janna Nick mengakui terpaksa bertukar sikap menjadi seorang yang extrovert (terbuka) bagi mengubat kesunyian hati.

Kongsi Janna atau nama sebenarnya Nurul Jannah Muner, 27, semua itu berlaku perceraian ibu bapanya ketika dia baru menginjak usia sembilan tahun.

“Lepas apa yang terjadi (perceraian), saya pilih untuk tinggal bersama nenek di kampung kerana merasakan itu keputusan yang paling terbaik.

“Ya, saya memang lahir dalam keluarga yang bermasalah atau family broken. Selama ini saya paksa diri menjadi seorang yang extrovert untuk hiburkan diri sendiri supaya tak sunyi.

“Jujur sejak darjah tiga, saya banyak membesar bersama kawan-kawan. Kadang-kadang orang

nampak sisi saya yang extrovert, tapi sebenarnya saya terpaksa berbuat demikian sebab nak hiburkan hati sendiri,” katanya menerusi sebuah video perkongsian dalam Twitter.

Tambah pelakon drama Leftenan Zana itu lagi, disebabkan apa yang berlaku dalam keluarganya, segala keputusan dan tindak-tanduk semuanya terletak di atas bahu sendiri.

“Siapa Janna Nick yang anda lihat sekarang ini, itulah hasil daripada apa yang telah saya jalani sebelumnya.

“Semua keputusan saya yang buat sendiri. Tapi bukan bermaksud mak dan ayah saya lepas tangan atau tanggungjawab mereka, cumanya saya sudah terbiasa terdidik sejak kecil untuk hidup begitu,” katanya.

Akui pelantun lagu Gatal itu lagi, sejak dari itu, dia sebenarnya langsung tidak pernah merasakan sambutan Hari Raya Aidilfitri yang hadir saban tahun sebagai sesuatu yang menyeronokkan atau dinanti-nanti.

“Selepas mak dan ayah saya bercerai, memang saya tidak pernah rasa raya itu best (seronok).

“Saya tak tahu apa erti raya untuk saya. Saya jadi confuse (keliru) tiap kali datangnya raya,” ujanrya.

Terdahulu, sekitar April tahun lalu, Janna pernah membuat pengakuan dirinya mengalami masalah gangguan bipolar selain mengaku pernah membuat cubaan bunuh diri ketika berusia 14 dan 15 tahun.

Jelas kekasih kepada pelakon Dini Schatzmann itu lagi, sehingga kini dia masih bergantung kepada ubat anti kemurungan dan menjalani rawatan dengan pakar sakit jiwa berhubung dengan masalah gangguan bipolar yang dihidapinya sejak sekian lama itu.

Sumber: viralkini dan kosmo

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut

About admin

Check Also

“Fanatlk betul kau dengan aku sampai gambr Tldak Berp4kaian pun ada..” Bek4s isteri Dai Farhan Serabvt Dngan individu ini

Dah lama tak dengar cerita Dr. Erin, bekas isteri pendakwah bebas, Da’i Farhan kan? Tapi …

Leave a Reply

Your email address will not be published.