“Sudah2 la catwalk fashion show..” Netlzen perasan Wajah Che Ta Nmpak Berlain

Baru-baru ini, pelakon dan usahawan Rozita Che Wan mengakui kesilapannya ketika menggayakan busana serba putih pada acara Kedah Fashion Week 2022 sehingga meraih kcaman netizen.

Pada acara tersebut, dia yang mesra disapa Cheta disifatkan tidak memakai tudung dengan sempurna kerana turut mengenakan topi yang menampakkan sedikit bahagian telinganya.

Namun di sebalik penjelasan itu, ramai pula netizen bertindak menegur wajah Cheta yang dikatakan kelihatan semakin berusia menerusi video temu bual berhubung isu berkenaan.

Video dimuat naik Media Hiburan di laman Facebook itu dipenuhi ratusan komen netizen yang rata-rata menegur pelakon berusia 49 tahun tersebut sudah mula mempunyai kedutan pada wajah.

Malah, terdapat juga segelintir individu menyalahkan teknik solekan yang membuatkan wajah pelakon drama Lelaki Kiriman Tuhan itu dilihat seperti golongan ‘makcik’ atau ‘nenek’.

Namun begitu, masih ramai memuji kecantikan dan awet muda dimiliki Cheta walaupun bakal menginjak usia 50-an tidak lama lagi.

Perasan ada kedut2 sikit

“Dah nampak mcm nenek sudah dia nie”
“Berapa umur makcik ta ini? Dia golongan makcik2 yg cantik”
“nampak dh makin berusia dh che ta skrg…eh
bukan mengata…lawa lagi….tp nampak la dh
berusia.…semoga lg dekatkan diri dgn Allah swt”

“Awat kenin nmpk cam beruban, nenek2 nye kenin??? salah lighting ka???”
“jujur ckp dah nmpk mcm nenek2 dah ..udah2 la catwalk fashion show che ta”

Muda sebelum tua.. biasalah tu, tiada manusia semakin muda. Kalau dilihat, memang salah mekap dan faktor ‘lighting’ juga main peranan ya. Asalkan pandai jaga kesihatan”

Tonton klip penuh :

Sumber : OMM & MH

“Nasi Lemak Kita 200ringgit wakk..” Che Ta Buat Pnjelasan Netlzen Prsoalkan Tyang Nasi Lemak

KEMUNCULAN pelakon dan usahawan Rozita Che Wan pada acara Kedah Fashion Week 2022 baru-baru ini mencurl perhatian peminat.

Bagaimanapun kehadirannya menggayakan busana serba putih rekaan Bytwoo mengundang kecaman netizen apabila ia dikatakan menonjolkan aset Rozita.

Tidak hanya itu, ramai menyifatkan pemakaian tudung yang tidak sempurna bersama topi berwarna putih turut menampakkan sebahagian telinganya sekaligus telah mendedahkan aurat.

Tenang menjawab kontroversi itu, Rozita atau lebih mesra dengan sapaan Che Ta mengakui kesilapannya dan menerima teguran netizen dengan hati terbuka.

Che Ta menjelaskan tentang fesyen dipakainya ketika muncul di Kedah Fashion Week.

Netizen tegur saya terima. Memang salah saya. Selepas ini kena lebih berhati-hati,” katanya.

Menjelaskan lanjut mengenai isu mendedahkan aurat telinga, Che Ta menjelaskan itu adalah kali pertama dia menggayakan tudung bersama topi.

Pada awalnya kata isteri Zain Saidin ini, bahagian itu tertutup namun ketika berada di acara itu baharulah dia terperasan anak tudung yang dipakai tertarik dan mendedahkan sebahagian telinganya.

“Saya tarik-tarik, nampak juga. Lepas tu post pula (di laman sosial). Sesuai saya kena kecam!,” katanya.

Apa lebih membuatkan Che Ta rasa bersalah, Zain turut menegurnya tentang aurat dan suaminya itu cukup menitikberatkan soal tersebut.

Saya tarik-tarik, nampak juga. Lepas tu post pula (di laman sosial). Sesuai saya kena kecam!

“Zain kata okay tapi nampak telinga sebab bahagian itu aurat. Saya dah terasa sebab suami sendiri yang tegur.

“Suami pula memang cerewet dan particular bab-bab ini,” jelasnya.

Sementara itu, Che Ta turut menjelaskan pakaiannya yang dikatakan menampakkan bentuk buah dadanya sebenarnya tidak kelihatan seperti apa diperkatakan.

Suami turut menegur pemilihan fesyen Che Ta.

Bagaimanapun akuinya, bahagian dadanya kelihatan agak jelas di dalam gambar namun mempersoalkan segelintir netizen yang memfokuskan kepada asetnya itu.

“Baju itu apabila diletakkan pada patung memang lawa, patung pula ’20 sen’, nasi lemak kita pula ‘200’ sebungkus.

“Apabila saya pakai saya tak perasan sangat tapi apabila tengok gambar nampak pula.

“Tapi itulah, tengok gambar tu, bahagian mana yang korang tengok? Kalau tentong dekat situ memang la nampak.

“Cubalah tengok bulu mata saya ke, veil yang saya pakai ke topi ke,” katanya.

Tonton Klip penuh.

Sumber : MH

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih
Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.
Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

About admin

Check Also

“Fanatlk betul kau dengan aku sampai gambr Tldak Berp4kaian pun ada..” Bek4s isteri Dai Farhan Serabvt Dngan individu ini

Dah lama tak dengar cerita Dr. Erin, bekas isteri pendakwah bebas, Da’i Farhan kan? Tapi …

Leave a Reply

Your email address will not be published.