“Tengok pakaian selekeh centu tau dah b40” Mungkin Meraka tk faham dalam bahasa Inggeris

SUSUNAN blok lego gergasi membentuk perkataan ‘Sunway Carnival’ yang menjadi sebahagian daripada dekorasi pusat beli-belah di Pulau Pinang itu nampaknya tidak berkekalan apabila is punah diusik sebahagian pengunjung tidak bertanggungjawab.

Menerusi perkongsian seorang pelayar FB, kelihatan ramai pengunjung dewasa dan kanak-kanak terlebih teruja bermain-main dengan binaan lego itu sehingga menghilangkan rupa asalnya.

“Perangai buruk betul. Mak bapa anak semua perangai sama. Dah terang-terang tulis jangan duk ubah blok lego tu.

Susunan asal blok lego yang membentuk perkataan Sunway Carnival.

“la asalnya dibentuk untuk tulisan Sunway Carnival dan untuk “snap and win contest” tapi tengok perangai orang kita ni,” ujar pengadu.

Tambah individu itu, dia kasihan mengenangkan nasib kakitangan pusat beli- belah itu yang terpaksa menyusun semula blok lego berkenaan.

“Kesian kat staf mall malam ni apabila dah tutup. Mereka terpaksa susun balik untuk jadi balik avat Sunway Carnival,” jar pengadu.

Menurut seorang individu lagi, mustahil pengunjung tidak peka akan larangan mengubah dekorasi it memandangkan ada poster pemberitahuan yang diletakkan berdekatan.

Foto-foto kerosakan binaan lego dalam pusat beli-belah itu turut dimuat naik ke laman Facebook sehingga a mencurl perhatian netizen.

Posting yang dibuat menerusi group Facebook B40 Buat Perangai Apa Harini turut menimbulkan kekecohan apabila ramai yang tidak bersetuju dengan tingkah-laku pengunjung pusat beli-belah itu

Poster larangan yang diletakkan oleh pihak
pusat beli-belah. “Bukti otak B40 terlalu kreatif, kita sebagai rakyat Malaysia kena bangga apabila ada manusia kreatif macam ni.

“Tolong baca sebelum buat apa-apa. Cikgu sekolah dah ajar, baca dulu soalan sebelum beri jawapan.

“Perangai gatal tangan kot, jenis tak reti duduk
diam. Yang mak ayah pun.

“Tengok pakaian selekeh macam tu dah tahu B40. Jadi memang mentaliti kosong.”Aku paling menyampah dengan bangsa B40.

Dia punya pekat tak boleh bincang,” tulis beberapa netizen. Namun, ada juga individu yang tidak bersetuju dan beranggapan tidak semua individu yang merosakkan binaan lego itu terdiri daripada golongan B40.

Sumbar : Mstar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

About admin

Check Also

Patutlah dia dah beberapa kali keluar masuk hospital sebelum ni.. “Tak sangka fad buka cerita keadaan terkini isteri buat semua mendoakan..

Tindakan pelawak dan penyampai radio, Fad Bocey yang berkongsi video memaparkan isterinya, Syaheera Rahman sedang …

Leave a Reply

Your email address will not be published.