“Merepek lah cerita melayu pun” Adegan ‘Panas’ Diana Danielle & Aiman Hakim Di Atas Katil Dikecam Netizen

Kini sudah menjadi kebiasaan penerbit di Malaysia yang mengadaptasikan sesebuah drama daripada novel ataupun drama dari Korea Selatan. Pemilihan pelakon juga bukan mudah jika ingin merealisasikan sebuah drama seperti yang diinginkan.

Seperti yang sering kita lihat di Media sosial, rata-rata pelakon Malaysia beragama Islam sering terpalit kontroversi berkaitan adegan dan watak yang dipilih dimana dikatakan tidak menjaga batas.

Sama juga seperti drama She Was Pretty yang diadaptasikan dari drama Korea Selatan ini. Sudah 2 bulan tayangan, namun baru-baru ini tular dengan babak Aiman Hakim Ridza dan Diana  Danielle yang berada di atas katil sambil berpelukan mendapat kritikan oleh penonton.

Menerusi beberapa video yang dimuat naik oleh @bakarburn22 di laman TikTok , menunjukkan babak-babak romantis pelakon terbabit dengan kapsyen yang seakan-akan tidak menyukai adegan itu.

Pengguna itu juga meletakkan kapsyen yang membandingkan dengan drama Zul Ariffin yang sebelum ini pernah dikecam teruk oleh netizen di media sosial.

“Kalau Zul Ariffin berlakon drama ni mesti ramai dah kutuk dia… Aiman hakim yg dah berbini sedap peluk dgn isteri org dlm drama ni… Apa nak jadi dgn drama sekarang? Kalau tak peluk tak popular drama tu??” tulisnya di ruangan kapsyen.

Babak tersebut membuatkan netizen berasa kurang senang kerana masing-masing sudah bergelar suami isteri malah sudah mempunyai anak. Difahamkan, ada yang merasakan drama tersebut itu lebih terbuka untuk ditayang secara ‘online’ berbanding di kaca TV, dimana peraturan mereka lebih ketat.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen juga bersetuju dengan pengguna tersebut. Ada juga yang membandingkan drama She Was Pretty ini dengan drama-drama lain yang tidak mempunyai babak sentuhan. Malah, ada juga yang menganggap drama melayu ‘merepek’ kerana bersungguh-sungguh ingin meniru babak Korea Selatan.

Antara komen warganet:

“Drama risik pada hati tak ada pun peluk peluk..”

“Bukan dari dulu ke drama macam ni?”

“Ala drama melayu pun dulu sama je…”

“Merepek lah cite melayu pun..”

Video yang tular di laman Tiktok:

“Aku dah perhatikan yang share kat sini… Sebab:Viu boleh lepas adegan ini.. Cuma tunggu scene cium dalam drama2 Viu akan datang,” tulisnya.

Pengguna itu turut mempersoalkan mengapa sebelum ini Zul Ariffin dikecam teruk namun lakonan Aiman dan Diana tiada yang bersuara.

Perkongsian pengguna itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang bersetuju dengan pandangannya itu.

Rata-rata netizen juga kurang setuju dengan babak mesra dilakonkan oleh Aiman dan Diana apatah lagi masing-masing sudah berkahwin.

Namun, ada juga segelintir netizen beranggapan aksi itu perkasa biasa dilakukan bagi mewujudkan keserasian serta menghidupkan watak.

 

kredit:https://www.yoy.my/

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

 

About admin

Check Also

Belanja minyak petrol ‘free’, Caprice mohon maaf jadi punca kesesakan jalan raya

Penyanyi rap sensasi, Caprice atau nama sebenarnya Aris Ramli tampil membuat permohonan maaf kepada semua …

Leave a Reply

Your email address will not be published.