Pngawal KseIamatan Dltet4k Seorang Lelaki Empat HariLepas Akhirnya MenlnggaIDunia,Ini KronoIogl Kjadian

SUNGAI PETANI: Pengawal keselamatan yang cdera parah akibat ditetak dengan pe.d4ng dalam satu kejadian di tapak projek perumahan di Bukit Bayan, di sini Khamis lalu, menlnggal dunia hari ini

Ismail Ahmad, 58, menghembuskan nafas terakhir ketika menerima rawatan di Hospital Sultan Abdul Halim (HSAH), di sini pada pukul 6.15 petang ini.

Terdahulu, seorang lelaki mengaku bersalah di Mahkamah Sesyen, di sini hari ini atas pertvduhan mencderakan mngsa.

Tertudvh, R. Subramaniam, 41, membuat pengakuan itu ketika pertudvhan terhadapnya dibacakan di hadapan Hakim Roslan Hamid.

Dia didapati dengan niat menyebabkan cedera parah terhadap Ismail menggunakan sebilah pe.d4ng di kawasan pos pengawal di tapak projek perumahan Siera 4, Bukit Bayan pada pukul 4.40 petang, 4 Ogos lalu.

KronoIogi :

Dalam kejadian pada 4.40 petang Khamis lalu, Allahyarham Ismail cdera di kepala dan tangan kiri selepas diIibas ped4ng oleh seorang lelaki yang tldak berpuasHati kerana ditegvr mngsa ketika dia menunggang motosikal.

Mngsa dikatakan menegur perbuatan lelaki terbabit yang ketika itu dilihat menunggang motosikal secara berb4haya di kawasan tapak projek berkenaan sebelum berlaku pertengk4ran antara mereka.

Lelaki terbabit beredar sebelum datang semula bersama dua lagi rakan dan meIibas sebiIah ped4ng terhadap mngsa sehingga pengawal keselamatan terbabit terpksa dikejarkan ke hospital.

Susulan daripada kejadian itu juga menyebabkan berlakunya penyebaran berita paIsv di media sosial yang cuba dilakukan individu tertentu dipercayai sengaja mahu mencetvskan lsu perkavman.

Sumber : Utusan & Hmetro

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

About admin

Check Also

“Fanatlk betul kau dengan aku sampai gambr Tldak Berp4kaian pun ada..” Bek4s isteri Dai Farhan Serabvt Dngan individu ini

Dah lama tak dengar cerita Dr. Erin, bekas isteri pendakwah bebas, Da’i Farhan kan? Tapi …

Leave a Reply

Your email address will not be published.