“Dia pernah Rsa Hldup Ssah..” TlndakanShuib Sdekah Secara Smbunyi , Dapat Reaksl Ntlzen Terharu Sifat Pmurahnya

Nama Shuib Sepahtu tidak aslng lagi dalam lndustri hlburan tanah air. Selain bergiat aktif dalam lndustri tersebut, beliau turut menbuhkan kafe rngkaian teh berasaskan madu lebah, Bubblebee yang beroper4si semenjak 2019.

Namun keayaan yang dinikmati sekarang tidak datang dengan mudah. Jika rmai yang nak tahu, sebelum meraih popuIariti seperti ini, beliau pernah bkerja sebagai pkerja kiIang dengan pendpatan hanya RM1,200 sebulan.

Tambahan pula, Shuib baru shaja khiIangan lsteri terclnta, Siti Sarah Raissuddin tahun lalu. Tapi walaupun telah didugga dengan pelbagai cbaran, beliau masih merupakan antara seIebriti tanah air yang tetap humbIe dan dis3gani ramai.

“Baik nya shuib. Terima kasih siti sarah sebab telah mengaj4r shuib utk rlngankan bersdekah..”

Mengunjungi sebuah kdai makan, seorang Ielaki mr_hanz7, ters3rmpak dengan peIwak terkenal, Shuib Sepahtu. Tak ingin meng4nggu prlvasinya, dia hanya memrhatinya dari jauh ketika dia makan bersama kawannya.

Namun tlndakan Shuib di sana membuatnya terharu. Sedang asyik menjamu seIera, peIwak tersebut disapa oleh seorang adik keciI yang menjual aneka kerepek dari meja ke meja.

Tldak smpai hati untuk men0Iak jualannya, Shuib membeIi dan meny3dekahkan sedikit wang untuk adik kecil itu. Meskipun dia s3gan untuk menerima pemberian itu, Shuib cuba memjuk adik itu yang akhirnya menerlmanya.

Menykslkan perkara itu, lelaki itu kgum dengan sifat pemurah yang dimiliki oleh Shuib. Tambahan pula, dia berasa mungkin ini antara sebabnya beliau memiliki kekayaan seperti sekarang kerana sering bers3dekah pada mereka yang memerIukan.

Menjengah di ruangan komen, orang ramai turut berasa terh4ru melihat tlndakan muIia seIebrti itu.

Video:

Antara komen :

“Baik nya shuib. Terima kasih siti sarah sebab
telah mengajar shuib utk ringankan bersedekah”
“tu punca rzki dia murah..kuat kan kuase sdkah
ni…dia pun pnah mrsa ksusahan”

“aku sndri nk mengalir air mata”
“Aku mmg respect gan shuib ni selalu sedekah hope one day aku pun selalu sedekah dan membantu org g memerlukan”

“dia dh cuba sedaya upaya untuk sembunyikan amalan sedekah tu.tapi takpela, boleh jadi
p3ngajaran untuk kita”
“btl power ye kuasa sedekah……dulu ag susah
bila aq amal kan sedekah rezeki ag terus mengalir sprt air zam Zam…skrg bini n anak ag nk apa aq tunai kan”

“kita klu buat baik.. Allah bukak.. kita sembunyi pon.. org akn nampak”
“shuib mmg suka bersedekah masa dia jd dj sinar fm dulu pagi2 dia selalu beli makanan kt sume pekerja2 dIm tu”

klo kita tkde wang yg byk pun ,sedekah yg ikhlas dgn sedikit pun dah begitu baik sekali..”
“doa terbaik untuk org yang berbuat baik”
“Steady.semoga allh permudahkn urusan dunia akhirt..”

Sumber : dedah.site

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

About admin

Check Also

Patutlah dia dah beberapa kali keluar masuk hospital sebelum ni.. “Tak sangka fad buka cerita keadaan terkini isteri buat semua mendoakan..

Tindakan pelawak dan penyampai radio, Fad Bocey yang berkongsi video memaparkan isterinya, Syaheera Rahman sedang …

Leave a Reply

Your email address will not be published.