Isu Nafkah Anak DDNK, Rita Rudaini Suruh Netizen Teka Berapa Nafkah Aidil Bagi

Sejak beberapa minggu lalu, hangat diperkatakan mengenai majlis perkahwinan pengurus kewangan bertauliah dan penganalisis ekonomi, Datuk Dr Mohd Nazri Khan (DDNK) bersama pasangannya, Datin Nor Ernie Rossmerie. Terbaru, kecoh mengenai isu apabila bekas isterinya DDNK iaitu Hasmawatie mendakwa bekas suaminya itu memberi nafkah berjumlah RM5000 untuk tempoh dua bulan kepada anaknya. Perkara …

Read More »

Gelaran Datuk Seri Suami Heliza Helmi Didakwa Palsu?

Tiada angin tiada ribut, tular di media sosial mengenai perkongsian oleh seorang pengguna yang membuat pendedahan tentang suami kepada penyanyi dan aktivis kemanusiaan, Datin Seri Heliza Helmi iaitu Datuk Seri Mahadi Badrul Zaman. Menerusi perkongsian berani itu, individu tersebut mendakwa suami Heliza menggunakan gelaran Datuk Seri palsu. Difahamkan, gelaran palsu itu bermaksud gelaran yang …

Read More »

“Ya Allah, Aku Datang Dari Jauh”- Erra K0ngsi Peng4laman P4hit Semasa Mengerj4kan Umr4h

“kun fayakun” bermaksud jika Allah berkehendak, maka jadi lah ia. Perkongsian Erra Fazira tentang pengalaman pahitnya sewaktu mengerjakan umrah yang pertama menjadi inspirasi semua. Dia tidak menyangka perkara tersebut akan berlaku semasa dia mengerjakan umrah pertamanya. “Alhamdullilah banyak kali saya menunaikan umrah sampai tak boleh kira dah.. mungkin dalam 8 ke …

Read More »

“Berapa Kali Drip Baru Putih Cenggitu Ek?”-Hael Husaini Dikutuk Try Hard Nak Jadi Oppa Korea

Baru-baru ini, perkongsian penyanyi dan komposer Hael Husiani menjadi perhatian ramai apabila menghadiri acara fesyen, Milan Fashion Week (MFW) 2022 di Itali. Menerusi akaun Instagram, Hael tidak lokek berkongsikan momen ketika menghadiri acara fesyen terbesar itu buat tatapan pengikutnya. Bagaimanapun, di laman Twitter ada netizen menyindir oenyanyi itu yang dikatakan seolah-olah mahu …

Read More »

“Nak bagit4hu sa1z bra ke?” -Fesyen p3lik Masya Masyitah skali lagi dik3cam …

Posting yang dibuat di media sosial penyanyi muda, Masya Masyitah sejak kebelakangan ini kerap menjadi sorotan media apabila penampilannya yang dilihat agak ‘berani’ walaupun bertudung. Fesyen hijabis sekarang macam ni ke? Dalam perkongsian terbarunya di Instagram, Masya telah memuat naik gambar dirinya memakai jumpsuit berwarna kelabu dipadankan dengan baju turtleneck di bahagian dalam.   …

Read More »

Jadikan anak istimewa sebagai bahan jenaka, Ahmad Idham tegur kumpulan UBI?

Pelakon dan pengarah terkenal, Ahmad Idham meluahkan pendapatnya ekoran jenaka kumpulan lawak, UBI yang didakwa memperlekehkan anak istimewa ketika persembahan pentas akhir, Muzikal Lawak Superstar 3 yang baru sahaja melabuhkan tirainya. Menerusi hantaran yang dimuat naik oleh Idham di laman Instagramnya, dia kelihatan kecewa dengan tindakan kumpulan berkenaan yang dipercayai …

Read More »